12Mei2019

Vier P/D-wedstrijden voor ATTC’77

Maar liefst vier van de acht teams van tafeltennisvereniging ATTC’77 uit Aarle-Rixtel mochten op 10 mei aantreden voor de promotie/degradatiewedstrijden. Twee teams streden voor klassenbehoud en twee om alsnog te promoveren.

Het derde team had met 36 punten vier punten te weinig om zich rechtstreeks te handhaven in de derde klasse. Ze speelden tegen Son & Breugel 1, nummer twee uit de vierde klasse, om alsnog hun plek te behouden. Hiervoor moesten Karel van der Putten, Albert Scheepers en Henk van der Bruggen helemaal naar Den Bosch. Bij Albert liep het lekker, hij won twee wedstrijden. Henk scoorde een punt, maar verder kwamen de heren niet doordat Karel zijn dag niet had, toch nog gedegradeerd.

Ook het vijfde team speelde tegen degradatie maar dan in de vijfde klasse. Johnny van den Elzen, die te kennen gegeven heeft te gaan stoppen met competitie, liet het over aan zijn teamgenoten Johan Heurter, Thijs Smulders en Bart Willems. Zij troffen Veldhoven 14. Johan, Bart en Thijs wonnen ieder twee partijen en daarmee de wedstrijd, zodat ze na de zomer weer uitkomen in de vijfde klasse.

Het zesde team heeft een groot deel van de competitie bovenaan gestaan in de zesde klasse H totdat ze met 10-0 klop kregen van Wilvo/ttv Bergeijk 7. In de – op papier – sterkste opstelling speelden ze hun promotiewedstrijd tegen Taveres 3 uit Eindhoven. Koos Martinali en Henk Buiting wonnen ieder één wedstrijd en Jan Smits scoorde twee maal. De dubbel werd nipt verloren in vijf games wat de eindstand op 6-4 voor Taveres bracht. Helaas blijven de heren nog een seizoen in de zesde klasse spelen.

Voor het zevende team kende de competitie een spannende ontknoping. Een kampioenschap lag net niet binnen hun bereik maar voor een tweede plaats hadden Gerdi van den Boomen, Dennis Verbruggen, Ruud en José van Turnhout ten minste 4 punten nodig tegen de nummer 3 Unicum 10. Ze haalden het dubbele aantal punten en daarmee was een promotiewedstrijd tegen Veldhoven 12 een feit. Helaas was de tegenstander te sterk en spelen ze in september wederom in de zesde klasse.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X