ATTC’77-6 lijkt niet te ontkomen aan degradatiewedstrijd

Het zesde team van tafeltennisvereniging ATTC’77 uit Aarle-Rixtel is met ATTV’71-2 uit Asten verwikkeld in de strijd om de vierde plek in de zesde klasse. Deze week troffen de teams elkaar. Voor de aftrap van de wedstrijd stond ATTC drie punten voor, dus met een gelijkspel of een nipte nederlaag zou de voorsprong behouden blijven. Helaas verliep de wedstrijd anders dan gehoopt. Koos Martinali en Tessa van den Boogaard wonnen ieder één wedstrijd en Stephan Vergroesen bleef met lege handen. Door de 2-8 nederlaag staan ze nu drie punten achter ATTV en met nog één wedstrijd in het vooruitzicht tegen de kampioen lijkt een vijfde plek het hoogst haalbare. Dit betekent dat het team op vrijdag 6 december in een degradatiewedstijd een herkansing krijgt op behoud van de klasse.

Het vijfde team staat na een verdienstelijke 6-4 overwinning vorige week tegen Stiphout 8 op een gedeelde 3e plek in de vijfde klasse L. Deze week speelden Thijs Smulders, Johan Heurter en Bart Willems in eigen huis tegen nummer 5 Deurne 4. Handhaving is al een feit en promotie niet meer mogelijk dus ze spelen voor de eer.

Het begin was voor Deurne want alle drie de ATTC-ers verloren hun eerste enkelspel. Vervolgens wonnen Bart en Thijs de dubbel, maar Johan verloor zijn pot er direct na. Gelukkig wonnen zowel Thijs als Bart hun tweede enkel. Maar was het Johan die wederom geen vuist kon maken en de heren keken aan tegen 3-5 achterstand. Bart bracht die achterstand terug tot 4-5, maar Thijs kon er helaas geen gelijkspel uitslepen tegen Paul Zijdenbos. Door winst van Stiphout op Een en Twintig 5 hebben ATTC en Stiphout nu van plek gewisseld.

Het eerste team, vertegenwoordigd door William Vlamings, Jos Beniers en Johan Voorhout had nog een paar punten nodig om zeker te zijn van handhaving in de tweede klasse. Ze speelden uit tegen Stiphout 3 waar ze al gauw uitliepen naar een 0-5 voorsprong. Uiteindelijk won William al zijn wedstrijden, Jos scoorde tweemaal en Johan boekte één overwinning. Samen met Jos won Johan ook de dubbel. De 3-7 overwinning brengt hen voorlopig op de derde plek.

Alle uitslagen:

Stiphout 3 – ATTC’77 1                  3-7

Bergeijk 5 – ATTC’77 2                   5-5

ATTC’77 3 – Unicum 5                    3-7

ATTC’77 4 – Flash 5                        6-4

ATTC’77 5 – Deurne 4                    4-6

ATTC’77 6 – ATTV’71 2                  2-8

Flash 9 – ATTC’77 7                         4-6

Veldhoven 18 – ATTC’77 8           0-10

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X