Clubkampioenschappen ATTC’77


Afgelopen weekend streden spelers van de Aarle-Rixtelse Tafeltennisclub ATTC’77 om de felbegeerde titel van clubkampioen. Vanwege het grote niveauverschil binnen de vereniging werden de deelnemers verdeeld over drie klassen. Helaas waren er in alle klassen wat afmeldingen vanwege blessures of ziekte maar met 26 deelnemers was het nog steeds lekker druk.

In de recreanten klasse speelden vier dames en één heer in een vijfkamp om de titel. Henk Berkers, net voorzien van een nieuw batje, was niet te stoppen. Wat de dames ook probeerden, Henk kon bijna alle ballen pareren. Ondanks dat de dames af en toe dicht bij de gamewinst waren, was het toch weer Henk die als eerste de 11 bereikte. Zonder ook maar één game te verliezen werd Henk overtuigend clubkampioen bij de recreanten met Astrid Kweens als nummer twee.

In klasse 2, competitiespelers uit de 5e t/m 7e klasse, werd een achtkamp gespeeld. Vanwege de vele wedstrijden was besloten dat zij om twee in plaats van drie gewonnen games speelden. Na vier ronden stonden Johan Heurter, Jan Smits en Dorette van den Elsen er het beste voor en ze moesten nog tegen elkaar spelen. Dorette had tot dan toe heel knap alles gewonnen, maar tegen Jan en Johan lukte dat niet ondanks goed spel. Haar laatste wedstrijd tegen Tessa van den Boogaard, die erg spannend was, won ze nipt, met een derde plek als eindresultaat. Jan en Johan mochten het in de allerlaatste wedstrijd uitvechten in een rechtstreeks duel. Johan had totaal geen grip op de nopjes van Jan en verloor kansloos. In klasse 2 was Jan Smits de uiteindelijke clubkampioen en alleen Stephan Vergroesen kon zeggen dat hij deze avond van Jan gewonnen had.

In klasse 1, competitiespelers uit de 4e klasse en hoger, werden de dertien deelnemers verdeeld over drie poules. Ondanks dat de jonge seniorleden flinke stappen in hun ontwikkeling hebben gemaakt, zijn het nog steeds de “oude rotten” die de dienst uitmaken. In poule 1A won Bart Boetzkes, maar wist Werner Doensen, die tweede werd,  al een game van hem af te snoepen. In poule 1B won Jean Paul Kanters zonder gameverlies met Jeroen Doensen als tweede. In poule 1C was het wat spannender. Frederieke van de Poel had het lastig tegen zowel Albert Scheepers als Vincent Braak maar won uiteindelijk van beiden. Na de poulewedstrijden werden door alle dertien spelers plaatsingswedstrijden gespeeld om de ranglijst compleet te maken. Bart, Jean Paul en Frederieke speelden om de titel die overtuigend gewonnen werd door Jean Paul.

Clubkampioen 2020
ClubKampioen Recreanten 2020

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X